Maskineriet, sezonul 1

Maskineriet (The Machinery), Suedia & Norvegia, 2020, sezonul 1.

Un tip se trezește într-o mașină, pe un feribot care trece din Norvegia în Suedia. Pe locul de alături, o geantă cu bani și un pistol. Feribotul e întors din drum, apare poliția, omul reușește să scape. Află din presă că s-a dat o spargere în Norvegia și s-au furat 30 de milioane.

Pe de o parte avem alergătura hoților unii după alții și după bani, pe de alta avem ancheta poliției norvegiene, care se desfășoară ba în Norvegia, ba în Suedia.

Personajul principal, cunoștința noastră din primele secvențe, leagă totul –  furtul, echipa hoților (parteneriate mai vechi, iubiri și trădări la fel de vechi), echipamentele folosite în lovitură,vechea lui familie, noua lui familie, ba chiar și întîmplări din copilărie…

Ca să nu mai vorbim de povestea polițistei din Norvegia, cu lucruri mai puțin explicate, dar după ce-i aflăm povestea ne gîndim că poate de-aia…

Foarte complexă istoria care ne e propusă, multe fire care se leagă între ele, uneori zici că-s prea multe totuși, prea puse cu mîna acolo.

Sînt cîteva lucruri cam forțate însă, care n-aveau cum să se întîmple, unii prea exagerează, alții sînt prea proști. Iar finalul… chiar nu cred în el.

Alte minusuri? Da, unul mare de tot: actorul care joacă rolul principal – Kristoffer Joner – nu mi-a plăcut deloc. Dar deloc. Manierist cît cuprinde, ostentativ chiar, plus că n-am empatizat deloc cu el.

Ah, unde-i Vilanelle? 🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s