Ian Rankin și Bogdan Teodorescu

În seara asta (joi, 29 octombrie), în direct de la ICR Londra. Doi autori foarte citiți vorbesc despre literatura polițistă. Moderator: Rosie Goldsmith.

Ora 20.20 (ora României). Aici: http://www.facebook.com/ICRLondon/Live

Ian Rankin (n. 1960), autorul celebrei serii John Rebus, a publicat peste 30 de cărți care s-au vîndut în 30 de milioane de exemplare. De patru ori cîștigător al Dagger Award (acordat de Crime Writers’ Association) – inclusiv un Diamond Dagger pentru întreaga carieră, în 2005 – dar și al celor mai importante premii din domeniu în SUA, Franța, Germania, Danemarca.

Cu toate că este unul dintre cei mai importanți autori de mystery&thriller din Europa, Ian Rankin nu este un răsfățat al editurilor românești. Au apărut la noi trei romane, unul la Corint: Apelul morților (2012, traducere de Carmen Ion) și două la Paladin: Rebus: X și 0 (2013, traducere de Mircea Pricăjan) și De-a v-ați ascunselea (2017, traducere de Bogdan Hrib).

Bogdan Teodorescu (n. 1963) a publicat în România mai multe cărți de ficțiune și non-ficțiune, remarcîndu-se prin romanele sale sociale și de suspans. În urmă cu cîțiva ani s-a stabilit în Franța, unde publică și este invitat la diferte festivaluri de gen. Romanul Spada a fost publicat în română (2001, Editura Pro și cîteva ediții la Tritonic), Franța (Agullo, 2016), Grecia (2018), Marea Britanie (Corylus Books, 2019).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s